Tietoa Grisaillesta

Millaisen digitaalisen haasteen kanssa voin auttaa sinua tänään?

Kuka sinua auttaa projektissasi?

Grisaille on helsinkiläinen yhden naisen luotsaama digitaaliseen muotoiluun keskittynyt yritys. Tarvittaessa saan taustajoukoilta tukea mm. graafiseen suunnitteluun, videoeditointiin ja 3D-mallinnukseen. Yrityksen kotipaikka on Helsinki, mutta projektit hoituvat mainiosti etäyhteyksien avulla mihin tahansa. 

Tausta käsityöläisyydessä ja muotoilussa

Värit ja muodot ovat aina olleet minulle äärimmäisen tärkeitä. Minulla on tarkka värisilmä enkä arastele käyttää voimakkaitakaan värejä, sillä niistä on mahdollista luoda myös harmonisia ja rauhallisia väripaletteja. Ennen digitaaliseen maailmaan siirtymistäni olen ehtinyt opiskella puualaa (artesaani), huonekaluverhoilua ja muotoilua (artenomi).

Olen tarkka siitä että kaikki on visuaalisesti tasapainossa keskenään ja viimeistelen työni aina huolella. Kiinnostukseni muotoiluun, erilaisiin aikakausiin ja tyylisuuntiin takaavat sen että työni jälki on visuaalisesti nautittavaa. Curriculum Vitaeni edustaa omaa käsinkoodattua työnjälkeäni.

Ymmärrys koodista

Tutustuin koodaamiseen ja verkkosivustojen maailmaan ensimmäisen kerran vuonna 2005, mutta polkuni vei vielä tuolloin minut käsityöläisyyden pariin. Myöhemmin innostuin koodauksesta (HTML5, CSS3) uudelleen ja kävin aiheeseen liittyen erilaisia kursseja. Viimeksi olen päivittänyt osaamistani suorittamalla audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinnon (Web Designer).

Rinnastan koodin kirjoittamisen käsityötekniikoihin, samalla tavoin siinä saa seurata kättensä työn tuloksia. Olen myös sitä mieltä, että koodauksen perusasiat on hallittava vaikka kehittyvillä tekniikoilla on mahdollista rakentaa sivustoja myös koodia tuntematta. Tällöin toteuksen mahdollisuuden jäävät kuitenkin hyvin suppeiksi.

Kielioppi kunniaan

Olen kasvanut kirjojen keskellä ja suomen kieli on sydäntäni lähellä.
Huolehdin halutessasi myös sisällöntuotannosta verkkosivuillesi tai omien tekstiesi oikoluennasta ja muokkauksesta.

Kehittyvää teknologiaa

Rakennan sivustot pääsääntöisesti WordPress-järjestelmää käyttäen. WordPress on kustannustehokas ja sen taustalla on laaja kehittäjäverkosto. Kun sivusto tehdään WordPressillä, voi sen kehittämistä jatkaa kuka tahansa. Näin et ole jatkossa sidottu toimimaan juuri minun kanssani (jollet sitten itse halua).

Tämä tarkoittaa myös sitä, että minulla on apunani laaja yhteisö jolta saan neuvoja tarvittaessa. Lisäksi kuulun useisiin muihin alan yhteisöihin. Näin sivustosi rakentamiseen osallistuvat tarvittaessa asiantuntijat jotka täydentävät osaamistani.

Laadusta tinkimättä

Laaja kiinnostukseni alaa kohtaan takaa sen että verkkosivustollasi ovat käytössä aina viimeisimpien suositusten ja standardien mukaiset tekniikat.

Teen verkkosivustostasi hakukoneystävällisen ja varmistan että se latautuu nopeasti. Tämä vaikuttaa paitsi käyttäjäkokemukseen myös sivuston sijoittumiseen hakutuloksissa. Tiesithän muuten että raskas ja hitaasti latautuva sivusto lisää sähkön kulutusta ja kuormittaa siten myös luonnonvaroja?

Varmistan aina myös verkkosivuston esteettömyyden. Tämä tarkoittaa sitä, että sivuston sisältö on saavutettavissa myös sellaisille käyttäjille, joilla esim. näköaisti on heikentynyt.

Vahvuuksiani ovat myös perusteellisuus ja pienimmistäkin yksityiskohdista huolehtiminen.

Yhteystiedot

Grisaille
Y-tunnus 2430302-2

Kotipaikkana Helsinki, toimialueena koko maailma.

Kanerva Kangasluoma

Projektien hoitaminen onnistuu mainiosti myös täysin etänä.

Käytämme kommunikointiin tarpeen mukaan sähköpostia, puhelinta tai muita digitaalisia kanavia. 

Jutellaanko projektistasi?

Miten voisimme auttaa? Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi!

Mikä on Grisaille?

Grisaille – Harmaasävymaalaus (ranska: gris, harmaa) tarkoittaa yhden värin sävyillä toteutettua maalausta.

Grisaille-maalausta voidaan käyttää itsenäisesti, mutta myös alusmaalauksena joka rikastetaan myöhemmin lisäämällä siihen värikerroksia. Grisaille muodostaa tällöin teoksen muodot ja kontrastit.