Case study: Verkkosivusto kasvatus- ja tutkimusalan yhdistykselle

Verkkosivuston uudistus Lapset kertovat ja toimivat -verkostolle

Asiakas: Lapset kertovat ja toimivat ry
Ajankohta: 3/2018
Toimiala: Lapsinäkökulmainen tutkimus
Toimitettavat: Informaatioarkkitehtuuri, käyttöliittymäsuunnitelma, visuaalinen suunnitelma, tyyliohje, käyttäjäpolkujen määrittely, käyttäjätestaus, valmis sivusto, sivuston testaus, perehdytys

Projektin taustat

Yhdistyksen vanhoja verkkosivuja ei voitu enää päivittää omin voimin. Sivustolta puuttui selkeä rakenne ja niiden ilme oli hieman ajastaan jäänyt. Sivuja ei ollut optimoitu mobiilikäyttöön.

Aluksi kartoitettiin lähtötilanne ja asiakkaan resurssit sivuston ylläpitoa ja päivittämistä silmällä pitäen.

Asiakkaan resurssien, tavoitteiden ja kohderyhmäkartoituksen pohjalta määriteltiin suuntaviivat projektille.

Projektin strategia

Yhdistykselle rekisteröitiin verkkotunnus ja verkkosivut toteutettiin wordpress.comin Premium Plan -ohjelmalla, jossa on vaivaton ja edullinen ylläpito.

Verkkosivustolle luotiin selkeä rakenne jossa huomioidaan myös myöhemmin lisättävä sisältö. Sivustolle vietiin tärkeimmät sisällöt (verkoston kuvaus ja yhteystiedot, verkoston toiminnan keskeiset elementit, tietoa jäsenyydestä ja ajankohtaista-osio). Näin sivusto saatiin heti palvelemaan käyttäjiä olennaisilta osin ja ajankohtaiset asiat on jatkossa helppo päivittää sivustolle.

Yhteydenotto, uutiskirjeen tilaaminen ja jäseneksi liittyminen tehtiin käyttäjille helpoksi.
Sosiaalisen median kanavat tuotiin näkyviin sivustolle ja käyttäjille annettiin mahdollisuus vastaanottaa sähköpostitse ilmoituksia uusista artikkeleista. Aiheeseen läheisesti liittyvät yhteistyöblogit integroitiin sivustolle.

Asiakas perehdytettiin julkaisualustan käyttöön ja opastettiin käyttäjä- ja hakukoneystävällisen sisällön tuottamiseen.