Case study: Verkkosivusto ja tuotekatalogi vaatelainaamolle

Minimalistinen sivusto Vaatelainaamo Vaatepuu Oy:lle

Asiakas: Vaatelainaamo Vaatepuu Oy
Ajankohta: 3/2018
Toimiala: Vuokraus ja leasing
Toimitettavat: sivuston toteutus visuaalisen suunnitelman pohjalta, katalogin suunnittelu ja toteutus, sivuston testaus ja optimointi, perehdytys
Kiitokset: visuaalinen suunnitelma Sanna Lehti (Graphic, textile & web design)
Vaatepuun responsiiviset verkkosivut kannettavan tietokoneen näytöllä esitettynä

Projektin taustat

Vaatelainaamo Vaatepuu on kovaa vauhtia kasvava startup-yritys joka tarjoaa kaupunkilaisille mahdollisuuden ekologisempaan elämäntapaan jaetun vaatekaapin myötä.

Vaatepuun vanhat verkkosivut eivät vastanneet teknisiltä ominaisuuksiltaan kasvavan yrityksen tarpeita. Sivuja ei ollut optimoitu mobiilikäyttöön, eikä sosiaalisen median kanavia ollut integroitu sivustolle.

Vaatepuulle toteutettiin minimalistiset verkkosivut joihin yhdistettiin blogi ja tuotekuvasto. Suunnittelussa otettiin huomioon myös yrityksen laajenemistavoitteet ja tulevaisuuden suunnitelmat.

Projektin strategia

Graafikko Sanna Lehden visuaalisen suunnitelman pohjalta toteutettiin WordPress-alustalle verkkosivut joiden yhteyteen rakennettiin tuotekatalogi Woocommercen avulla. Sivuston sisältö kehittyi ja laajeni projektin aikana sen verran että visuaalista ilmettä muokattiin matkan varrella sisällön tarpeisiin paremmin soveltuvaksi.

Uutiskirjeen tilaamista varten tehtiin näkyvät Call to action -osiot.

Sosiaalisen median kanavat ja aiemmin erillään ollut blogi integroitiin näkyvästi sivustolle.

Asiakas perehdytettiin julkaisualustan käyttöön, sivujen muokkaamiseen ja artikkelien sekä tuotteiden luomiseen (kategoriat, avainsanat jne.) ja opastettiin käyttäjä- ja hakukoneystävällisen sisällön tuottamiseen.